2016. szeptember 27., kedd

Nagy sikerrel zárult a 2016. évi Mobilitási Hét Tamásiban.

Tamási város évek óta részese az Európai Mobilitási Hét kezdeményezésnek, melynek keretében minden év szeptember 16-22 között alternatív közlekedési módokat – mint pl. a kerékpározás, tömegközlekedés – népszerűsítő programokat, sportrendezvényeket, vetélkedőket valósítanak meg a szervezők.
Az idei évben a hagyományos kerékpáros programok mellett futóverseny is színesítette a Mobilitási Hetet. A rendezvényeken összesen több mint 200 résztvevőt regisztráltak. A programsorozat a Tamási Térsége Turisztikai Egyesület közreműködésével valósult meg együttműködve Tamási Város Önkormányzatával, valamint az elmaradhatatlan kerékpáros programokat hagyományosan szervező Tamási MTB Sport Clubbal és a Tamási Kerékpáros Alapítvánnyal.
Szeptember 16-án délután kerékpáros ügyességi vetélkedővel nyitott a rendezvénysorozat, a Városi Művelődési Központ előtti téren kialakított pályán, ahol kicsik és nagyok is próbára tehették magukat.
Szeptember 17-én délelőtt a Tamási-Pári kerékpárúton időfutam versenyen mérettették magukat a bringások.
Szeptember 18-án délelőtt a Tamási Kossuth téren sor került a Tamási Kupa gyermek kerékpárverseny záró fordulójára és összetett díjátadójára.
Szeptember 22-én délután a hagyományos, Tamási várost keresztülszelő Autómentes Napi Kerékpáros Felvonuláson vehettek részt a kerékpáros közlekedés szimpatizánsai.
Szeptember 24-én a Szüreti Napok kísérőprogramjaként nagyszabású, különleges éjszakai futóversenyt szerveztek, melyen 5 távon lehetett indulni, és összesen csaknem 150 fő résztvevő futott.
A programok nagy sikert arattak a tamási lakosok, illetve a vidékről érkező résztvevők körében. A rendezvénysorozat sikeréhez elengedhetetlen volt az önkormányzat, a rendőrség és a polgárőrség, valamint a helyi civil szervezetek, támogatók együttműködése.
A szervezők köszönetüket fejezik ki a támogatóknak, együttműködő partnereknek:
Támogatók, együttműködő partnerek:
Nemzeti Fejlesztési és Stratégiai Intézet Kft.
Tamási Város Önkormányzata
Tamási Térsége Turisztikai Egyesület
Tamási Rendőrkapitányság
Tamási Polgárőr Egyesület
Tamási Szabadidő és Sport Egyesület
High5 Sports Nutrition
Fire Power Kft. – tuzoltobolt.hu
Tamási Kerékpáros Alapítvány
Tamási MTB Sport Club
Aquaplus Kft. (Tamási Termálfürdő)
Észak-Tolna Megyei Takarékszövetkezet
Formula Papírbolt
Városi Művelődési Központ Tamási
Tolnai Borút Egyesület
eremtartok.com
Kónya Kulcs és Dekor
Mosoly Média/Wolf Fotostudio
Tamási Rádió
Uhrin János/Start-R kerékpárüzlet és szerviz
Fotók: Kocsis Zsigmond, Könye Iván, Wolf Dávid
Köszönjük!









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése